"Призначення Смілянського гендиректором Укрпошти і його діяльність на цій посаді - це дискредитація західного досвіду реформування", - Вадим Карасьов, український політолог і аналітик

06.12.2016

Співзасновник «Нової пошти» порівняв Ігоря Смілянського зі Швондером

Поперешнюк стверджує, що заради власного іміджу новий керівник «Укрпошти» ладен знищити український ринок доставки


Игорь Смилянский

Новий глава «Укрпошти» Ігор Смілянський хоче, щоб саме «Укрпошта» загалом регулювала діяльність операторів ринку. Про таку ініціативу Смілянського у себе на сторінці у Facebook повідомив співзасновник однієї з найбільших компаній у сфері доставки «Нова пошта» Володимир Поперешнюк.

За словами Поперешнюка, у проекті закону, зокрема, пропонується створення регулятора з оподаткування операторів (0,2% від обороту). Крім того, Смілянський пропонує закріпити за «Укрпоштою» виняткове право відправляти посилки вагою або до 2 кг, або взагалі до 10 кг. Таким чином він хоче закрити діру в 1,5 млрд грн, яка з’явиться в «Укрпошті» після збільшення мінімальної зарплати.

«Він готовий знищити ринок доставки. Його не бентежить, що постраждають десятки бізнесів, пов’язаних із галуззю доставки… Мільярди втрат заради інтересів одного чиновника, якому потрібно показати результати, які він наобіцяв у ЗМІ», – так прокоментував цю ініціативу Поперешнюк.

«Такого жаху не дозволяли собі жодні керівники «Укрпошти» чи міністри інфраструктури ні за Кучми, ні за Януковича. Це не можна назвати навіть януковщиною. Такі дії – справжня швондерщина», – резюмує Поперешнюк.

У свій пост у соцмережі співзасновник «Нової пошти» додав картинку-кадр з фільму «Собаче серце», на якому зображені Швондер та професор Преображенський, з підписом: «А ну, скинулись по 0,2%! «Гендиректор «Укрпошти» регулює ринок».

Главком