"Призначення Смілянського гендиректором Укрпошти і його діяльність на цій посаді - це дискредитація західного досвіду реформування", - Вадим Карасьов, український політолог і аналітик

13.08.2017

Укрпошта працює все гірше, а її керівник іноземець Смілянський отримує все більше


У Міністерстві інфраструктури повідомили, що зарплата в.о. гендиректора Укрпошти Ігоря Смілянського становить вже 407 тис грн, і пояснили, що так багато платять, тому що він є «топ-менеджером».

Раніше його зарплата складала 333 тисячі грн.

Варто зазначити, що І півріччя поточного року «Укрпошта» закінчила зі збитками 359,82 млн грн. А 2016 рік вона закінчила із збитками 188 млн. грн.

При цьому дохід компанії в порівнянні з 1-м півріччям 2016 року, яке вона до речі закінчила з чистим прибутком 16,3 млн грн., збільшився всього на 2,4%.

Є й ще один шокуючий показник - у І піввіччі поточного року в порівнянні з минулим, доходи від поштових послуг упали на 37%!

Тобто, з моменту приходу Ігоря Смілянського на Укрпошту 1 липня 2016 р. підприємство не лише стало стабільно збитковим, але й працювати стало набагато гірше.

Те що відбувається на Укрпошті інакше як театром абсурду назвати не можна. При тому що за результатами роботи Смілянського доходи не ростуть і стримко зростають збитки, його зарплата, яка й без того була захмарною для України, зросла ще на 20%!

При чому, за таких кошмарних збитків і середньої зарплати персоналу 3600 грн, у І півріччі "топ-менеджери" Укрпошти отримали 39 млн грн премій!

Зарплата і премії мають бути прив'язані до результатів роботи, але ж не обратно пропорційно - як на Укрпошті!

Варто назвати автора цієї "геніальної" системи стимуляції до збитків - це міністр інфраструктури Омелян, який каже що Смілянський працює дуже добре.

"Добре" - це означає, що він веде Укрпошту до банкрутства, щоб надалі її задешево приватизувати за схемою Укртелекому. Саме таке завдання ставив Смілянському Омелян, тому горе-міністр задоволений жахаючими збитками.


Степан Деменчук