"Призначення Смілянського гендиректором Укрпошти і його діяльність на цій посаді - це дискредитація західного досвіду реформування", - Вадим Карасьов, український політолог і аналітик

25.12.2016

Ігор Смілянський заганьбився перед Всесвітнім поштовим союзом

Ще один доказ того що іноземна нездара Ігор Смілянський та його так званий "зоряний дрімтім" не здатні управляти Укрпоштою, наводить "Громадська рада Укрпошти"



В березні 2016 року завдяки Ігорю Ткачуку Укрпошта отримала від Всесвітнього поштового союзу (ВПС) 1,1 млн доларів на закупівлю 24 вантажних автомобілів з гідробортом, який суттєво спрощує завантаження/розвантаження і дозволяє піднімати (опускати) вантаж з землі до рівня кузова.

Командою Ткачука в червні 2016 в системі Прозорро був оголошений тендер на закупівлю вантажних автомобілів з дизельним двигуном масою до 12 т з гідробортом.

Як тільки на Укрпошту прийшов Смілянський, він одразу скасував ці торги, тому що за його словами, "умови тендеру були прописані під китайську вантажівку "Фотон"".

Далі він розпорядився розширити умови тендеру і в серпні його запустили по знову. Подали заявки вже вісім учасників, але майже всіх відхилили і допустили лише Фотон і якогось технічного учасника. Зоряна команда Смілянського акцептувала Фотон, але після чисельних скарг тендер знову скасували.

У вересні Смілянський запустив нові торги з новими умовами. Прийшло шість учасників, але допустили трьох - ГАЗ, МАЗ і Фотон. ГАЗ відхилили, вони подали скаргу до АМКУ, потім відізвали, в результаті в середині грудня акцептували МАЗ, який відмовився підписувати договір, тому що дата підписання договору 26 грудня, а діє він до 30 грудня 2016 року - тобто авто треба поставити за 4 дні.

Залишився Фотон, про який Смілянський в липні волав що команда Ткачука прописала під нього "корупційний" тендер.

Нагадуємо, дата підписання договору - 26 грудня. Чи підпише його Фотон і чи поставить авто за 4 дні - до 30 грудня?

Через дурість Смілянського втрачено півроку, кошти ВПС не освоєні, вантажівок досі немає. Чи знають про це в ВПС?

Спостерігаємо далі за цим цирком ім. Швондера у виконанні зіркового дерьмотиму.

_____
Уточнення. За кожною вказаною вище маркою авто МАЗ, ГАЗ, Фотон тощо стоїть певна компанія. Наприклад, Фотон постачає ПАТ "Укравтоінвест".

Нагадаємо, зарплата гендиректора Укрпошти Ігоря Смілянського - 333 тисячі гривень. Його заступник Олександр Наход, який відповідає за закупівлі, отримує 153 тис грн. на місяць. Також щомісяця він отримує премію - 80% від оклада.