"Призначення Смілянського гендиректором Укрпошти і його діяльність на цій посаді - це дискредитація західного досвіду реформування", - Вадим Карасьов, український політолог і аналітик

22.12.2016

"Зоряні реформатори" банкрутять Укрпошту - розслідування 'Стоп Корупції'

Ігор Смілянський

Репресовані підлегі, цензура, мільйонні збитки, махінації з держзакупівлями та завищені зарплати - команда "Стоп Корупції" з'ясовувала чому УДППЗ "Укрпошта" опинилося на межі банкрутства.


Останніми місяцями навколо держпідприємства "Укрпошта" не вщухають скандали - від махінацій з держзакупівлями до захмарних зарплат керівництва.

Все почалося із закритого конкурсу на посаду гендиректора Укрпошти. Навесні 2016 року цей непублічний конкурс виграє громадянин США Ігор Смілянський. З самого початку його та осіб, яких він призначив своїми заступниками, презентували як "зоряних реформаторів"...



"... Село Петрушки всього в 10-и километрах від столиці. Начальник поштового відділення Олена, яка отримує зарплату 1200 грн., розповідає що весь транспорт у відділенні - це велосипед листоноші, який вона сама ремонтує."

"... Сумнівну діяльність керівництва Укрпошти найближчим часом перевірять правоохоронні органи - відповідні заяви вже направили як депутати так і представники профспілок. Залишається сподіватися що до того часу одне з найбільших держпідприємств України не збанкрутіє."

_________
Громадська організація «Стоп корупції» є неприбутковою незалежною організацією, що провадить журналістські розслідування і правозахисну діяльність з метою запобігання зловживанню владою, протидії корупції і сприяння демократичним перетворенням в Україні.