"Призначення Смілянського гендиректором Укрпошти і його діяльність на цій посаді - це дискредитація західного досвіду реформування", - Вадим Карасьов, український політолог і аналітик

18.10.2016

Микола Томенко хоче стати радником гендиректора Укрпошти

зарплата радника 50000

Відомий український політик Микола Томенко бажає працювати радником гендиректора Укрпошти заради зарплати в 50 тисяч гривен.


Про це Микола Томенко жартома сказав в прямому ефірі телеканалу "112 Украина":
«Може мені стати радником голови Укрпошти? Там радники отримують від п’ятдесяти тисяч гривен плюс. В державному підприємстві! Радник голови Укрпошти стільки отримує!».
Нагадаємо, нещодавно інтернет-видання «Главком» оприлюднило зарплати нового керівного складу УДППЗ «Укрпошта». Виявилося, що гендиректор Укрпошти Ігор Смілянський отримує місячну зарплату 333 тисячі гривен, а його 1-й заступник Олександр Перцовський – 300 тисяч гривен. Місячний посадовий оклад заступника гендиректора з фінансових питань Олександра Чернявського дорівнює 265 тисячам гривень. Заступники з інформаційних технологій (Сергій Галаган), із закупівель та управління майном (Олександр Наход), з персоналу (Олена Дрощенко) отримують відповідно 175, 153 і 145 тисяч гривен.

Зарплати

Також «Главком» повідомив, що Ігор Смілянський збільшив кількість своїх радників до семи, і встановив їм зарплату 50 тисяч гривен. Зокрема, таку зарплату отримують радники - люстрований генерал СБУ Василь Холявицький та люстрований генерал МВС Анатолій Назаренко. Мабуть, саме їх мав на думці Микола Томенко, коли казав про зарплати тих, хто "бореться з корупцією".

За інформацією «Главкома», всі ці «космічні» зарплати Ігор Смілянський встановив не зовсім законно – без погодження із трудовим колективом, як того вимагають колективний договір та галузева угода. При цьому зазначається, що середня зарплата на Укрпошті становить 2400 грн.

Також інтернет-видання повідомило, що Смілянському «ще розробляють» бонусну систему KPI. Така система відсутня і в його численних заступників та радників, проте, це не заважає їм на додаток до своїх величезних зарплат незрозуміло за що отримувати ще й премії у розмірі 100% від окладу.

Нагадаємо, нещодавно Смілянський разом із своєю «зірковою зарплатною командою» потрапив до гучного корупційного скандалу, пов’язаного із закупівлею Укрпоштою у вересні поза системою Prozorro партії комп’ютерів на суму 70 млн грн за завищеною на 15 млн грн ціною.

Василь Петренко, http://politiko.ua/blogpost139612