"Призначення Смілянського гендиректором Укрпошти і його діяльність на цій посаді - це дискредитація західного досвіду реформування", - Вадим Карасьов, український політолог і аналітик

08.10.2017

За хабарі СБУ затримала керівника Одеської дирекції Укрпошти


Співробітники Служби безпеки України спільно з військовою прокуратурою Одеського гарнізону викрили на хабарях керівництво обласної дирекції Укрпошти.


Про це СБУ повідомила на своїй сторінці у Facebook.

Правоохоронці встановили, що начальник дирекції спільно з підлеглим керівником відділу вимагали хабарі від комерційної структури за передачу в оренду привабливих об’єктів у центрі Одеси. Співробітники спецслужби задокументували, що посадовці оцінили у дев’ять тисяч шістсот доларів США щомісячну оренду трьох об’єктів нерухомості загальною площею майже півтори тисячі та земельної ділянки розміром 1,2 тисячі м2. Через рік зловмисники обіцяли бізнесменам за «окрему плату» розпочати процедуру відчуження на їхню користь майна Укрпошти.

Оперативники СБ України «взяли» керівника відділу у кав’ярні поблизу офісу Укрпошти під час отримання оплати за перший місяць оренди. Начальника дирекції правоохоронці затримали у службовому кабінеті.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Обох посадовців затримано згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, вирішується питання про повідомлення зловмисникам про підозру в скоєнні злочину. СБ України ініціювала перевірку всіх договорів оренди, укладених за останній час керівництвом Одеської дирекції Укрпошти.

Тривають першочергові слідчо-оперативні дії.

Відповідно до інформації на сайті ПАТ “Укрпошта” директором Одеської дирекції Укрпошти є Приходько Наталія Валентинівна. Нещодавно вона була переобрана на посаду директора на так званому "відкритому конкурсі", її посадовий оклад складає 70 тис грн.