"Призначення Смілянського гендиректором Укрпошти і його діяльність на цій посаді - це дискредитація західного досвіду реформування", - Вадим Карасьов, український політолог і аналітик

02.11.2018

У виставі лялькового театру Карабаса-Барабаса настає кульмінація


Все, що відбувається в Укрпошті після приходу Смілянського - є великим спектаклем під назвою "Банкрутство і подальша приватизація Укрпошти структурами Петра Порошенка". Саме він є замовником і постановником цієї вистави, а всі інші: Гройсман, Омелян, міністри і народні депутати, Смілянський та його високооплачуване кодло - лише актори, де кожен грає відведену йому роль. За сценарім, нас - глядачів, намагаються переконати у тому що пошта за 2 роки природним шляхом набрала 5 мільярдів боргів, що була велика потреба у випуску облігацій на 600 млн, які викупив контрольований Порошенком інвестфонд ICU, що доставка пенсій збиткова, що Укрпоштою керує "зіркова" команда, що потрібно закрити 7 тис. поштових відділень які в цей же час комп'ютерізуються - нам демонструють і багато інших зрежисованих сценок із цими нісенітницями. Головне, щоб ви повірили, але грають наші актори не надто майстерно і часу в них не вистачає - всі вже здогадалися що ця п'єса є звичайним блефом і частиною злочину із свідомого доведення Укрпошти до банкрутства.

Попереду ще багато нових сценок - адже в епілозі спектакля, режисер-постановник цього шапіто Карабас-Барабас хоче отримати у власність Укрпошту із функціями банка, на рахунках якої обертаються мільярди гривень пенсій. За сценарієм у найближчих серіях нас очікують істерики Смілянського з метою надати Укрпошті функції банку та отримати державну допомогу у сумі 1 млрд 200 млн грн і збільшити комісію з доставки пенсій, заспокоювання його Гройсманом, зустрічі Смілянського з президентом, співання Омеляном од Смілянському, пропозиції депутатів дати Укрпошті мільярд, тиск на Пенсійний фонд і Реву щоб вони погодилися на зміну тарифів за доставку пенсій, летаргічний сон прямо на сцені правоохоронних, антикорупційних і перевіряючих органів, схвальні рецензії на цю виставу від провладних ЗМІ, монологи грантоїдських експертів про неефективність державного управління і необхідність приватизації, вихід на сцену сформованої під приватизацію Наглядової ради тощо.

Найближчими місяцями ця п'єса буде гратися в прискореному режимі, адже дуже скоро глядачам цього лялькового театру буде надана можливість вийти на сцену і вигнати Карабаса-Барабаса - щоб припинити цю огидну постановку. Це станеться вже в марті - на виборах Президента України. І хоча до розв'язки буде ще далеко, в травні ми можемо побачити зовсім інший розвиток укрпоштівського сюжету - він буде кримінально-детективний, глядачам має сподобатись. А поки що спостерігаємо за жахливою грою ляльок Карабаса-Барабаса.