"Призначення Смілянського гендиректором Укрпошти і його діяльність на цій посаді - це дискредитація західного досвіду реформування", - Вадим Карасьов, український політолог і аналітик

30.05.2016

Один з учасників оскаржує результати конкурсу на главу «Укрпошти»

Юрій Богданов вважає проведений конкурс фікцією. Про це повідомляє Hubs.


Призначений 20 квітня Кабінетом міністрів України новий генеральний директор УДППЗ «Укрпошта» Ігор Смілянський приїде в Україну в кінці травня і приступить до роботи з початку червня 2016 року, - повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян. «Він буде в Україні з кінця травня. Сподіваюся, в перших числах червня він приступить до роботи», - сказав міністр.

Призначення нового гендиректора «Укрпошти» викликало резонанс в суспільстві. Ситуацію прокоментував один з учасників конкурсу, який раніше очолював один із підрозділів «Укрпошти», - Юрій Богданов.

«Презентація Смілянського - це ілюзія і ніякої конкретики. Він заявляє про «хотілки», при цьому не спирається ні на які розрахунки. Це чистий PR, таку програму міг написати будь-який студент. Наприклад, питання приватизації, зазначено в його програмі - 25%, від чого? Що він хоче продати? Будь-якому експерту зрозуміло, що програму писав дилетант. Будь-якому, але не конкурсної комісії», - вважає Богданов.

На його думку, конкурс провели непрозоро, так як з програм 49-й претендентів у вільному доступі є тільки 4-е, серед яких і презентація Смілянського. Більш того, комісія працювала без залучення представників ЗМІ, а результати оголосили, не чекаючи закінчення конкурсу.

«Беручи участь в конкурсі, я ознайомився з дев'ятьма роботами претендентів, і навіть серед цього малої кількості презентація переможця абсолютно не вражає. Мою програму оцінювали багато експертів, у тому числі і міжнародного рівня, і прогнозували як мінімум друге - третє місце. В результаті перемогла програма, що не представляє з себе нічого, тому конкурс я вважаю фікцією», - впевнений Юрій Богданов.

Обурений експерт і тим, що конкурс проводять представники однієї і тієї ж компанії - Talent Advisors. Так, в 2015 році спільно з Мінінфраструктури конкурс курирував Роман Бондар. Тепер же комісію очолював його колега - Олексій Комличенко, - обидва працюють в Talent Advisors.

«Чому не проводяться тендери на організацію конкурсів? Чому одна і та ж компанія кожен раз його проводить? Скільки коштують їхні послуги? На ці питання немає відповідей», - обурений учасник конкурсу.

До слова, в інтернет-ЗМІ ходять чутки про якусь зв'язку Talent Advisors і самого Смілянського, але конкретних підтверджень їм немає. Так чи інакше, Смілянський брав участь у всіх трьох конкурсах на посаду глави «Укрпошти», які організовували Talent Advisors. На даний момент Юрій Богданов подав до суду і збирається оскаржувати результати.