"Призначення Смілянського гендиректором Укрпошти і його діяльність на цій посаді - це дискредитація західного досвіду реформування", - Вадим Карасьов, український політолог і аналітик

06.11.2016

Гендиректор Укрпошти Ігор Смілянський виявився брехуном


В середині серпня я написав статтю «В Укрпошті знову брешуть - тепер про публічне акціонерне товариство в І кварталі 2017 року». В ній було доведене, що слова гендиректора Укрпошти Ігоря Смілянського про те що в першому кварталі 2017 року “Укрпошта” стане публічним акціонерним товариством - є зухвалою брехнею (є інтерв’ю цього базікала, де він обіцяв закінчити корпоратизацію навіть до 2017 року).

Наприкінці жовтня, Ігор Смілянський, немов би нічого не сталося, «відтермінував» строк корпоратизації «Укрпошти» на півроку, і заявив що вона буде завершена до серпня 2017 року.

Цікаво, чи знають вже про це в Кабміні та Міністерстві інфраструктури? Принаймні працівникам Укрпошти нічого про це невідомо. Хочу нагадати, що графік корпоратизації Укрпошти затверджує Міністр інфраструктури.

Виникає запитання: чому цей процес зробили закритим від суспільства? Графік корпоратизації ховають як секретний документ. Втім, народ України має бути впевнений, що Укрпошту в українців не вкрадуть так само як свого часу вкрали Укртелеком, і тому в суспільстві існує потреба здійснення громадського контролю за процесом корпоратизації стратегічного держпідприємства.

Така потреба посилюється тим, що недосвідченого менеджера Смілянського, який не зміг здійснити корпоратизацію у встановлений термін, було обрано на посаду гендиректора Укрпошти в закритому режимі, а його зарплата 333400 грн. спонукає до контролю за адекватністю його управлінських рішень.

Як тільки Смілянський заступив на посаду, міністр інфраструктури Володимир Омелян на сторінці в Facebook написав, що для нього "ключовим завданням є корпоратизація". І ось, ключове завдання вчасно невиконане.

Чи буде покараний Ігор Смілянський? Зрив виконання ключового завдання передбачає розірвання контракту з цим горе-керівником. Як би там не було, вже за 4 місяці його невдалого керівництва сформувалося чітке переконання, що чим швидше його звільнять з посади гендиректора Укрпошти, тим менше лиха очікує держпідприємство.

Олег Левчук, http://blogs.ukrhome.net/view/84739/

Читайте також: Ігор Смілянський не виконав план-графік корпоратизації Укрпошти