"Призначення Смілянського гендиректором Укрпошти і його діяльність на цій посаді - це дискредитація західного досвіду реформування", - Вадим Карасьов, український політолог і аналітик

15.08.2020

Как Смелянский и Зе пустили Укрпочту с молотка

″Укрпошту захопила нахабна і безсовісна тварина″, - Лєсєв жорстко пройшовся по Смілянському за розвал держпідприємства


Как Смелянский и Зе пустили Укрпочту с молотка

Глава Укрпочты Игорь Смелянский начал массовую распродажу недвижимости Укрпочты. Следующий шаг - ликвидация национального почтового оператора.

Глава Укрпошти Ігор Смілянський почав масовий розпродаж нерухомості Укрпошти. Наступний крок - ліквідація національного поштового оператора.
Таку думку висловив блогер Ігор Лєсєв у новому випуску своєї програми "Не добрий вечір".

За словами Лєсєва, нинішній гендиректор "Укрпошти" Ігор Смілянський робить все можливе, щоб розвалити ввірене йому держпідприємство.

Так, 12 серпня на торги було виставлено будівлю Головпоштамту.
"Це обличчя і вітрина нашого національного поштового оператора. Те, що надає Укрпошті солідність і вагу. І це, друзі, державна установа, яка і має бути солідним і вагомим, - коментує подію Лесева. - Але ж це тільки початок ліквідації Укрпошти. Смілянський має намір продати всі обласні та великі міські будівлі Укрпошти. все, що покоління українців будували - він має намір пустити з молотка. Потім піде на продаж Центр перевезення пошти. Це гігантське 7-поверхова будівля з площею понад 10 тисяч квадратних метрів. і вже зараз продаються санаторії Укрпошти. Дві бази відпочинку в Конча-Заспі. База відпочинку Зв'язківець в Чернігівській області. Дитячий оздоровчий комплекс Стріла в Бердянську. Навчально-оздоровчий комплекс Почтовик на березі Чорного моря ".
Смілянський же стверджує, що це непрофільні об'єкти і від них треба позбавлятися. При цьому, за словами Лєсєва, чиновник отримує в місяць півтора мільйона гривень. Зарплата листоноші при цьому близько 5600 гривень.
"І зрозуміло, що в якийсь оздоровчий комплекс Почтовик Смілянський відпочивати не їздить. У нього для цього є інші пункти - Куршавель, Бора-Бора, Мальдіви ... Якби Смілянського змусили 30 днів прожити на такі гроші, він би заверещав як свиня. 186 гривень в день. у Смілянського рулон туалетного паперу коштує дорожче. Але що робити людям, які живуть на 186 гривень на добу? Для них раз на рік відпочити в відомчому закладі - це єдина можливість хоч кудись вирватися в цьому житті " , - обурюється блогер.
Лєсєв припустив, що своїми діями Смілянський веде до того, щоб отримати ліцензію і зробити з Укрпошти банк, тобто, по суті ліквідувати профільне призначення всієї організації.
"А разом з цим позбавити Укрпошту та соціально важливої ​​функції - розносу пенсій. Замість листонош бабусям в селах надішлють платіжні картки ... Не може ж людина з доходом в півтора мільйона на місяць переживати за кожну недолугу бабусю", - резюмував Лесева.